Onze Marathon is weer voorbij

VETERANEN TV & RADIO
06 - 19 111 902
Title
Ga naar de inhoud

Onze Marathon is weer voorbij

Veteranen TV & Radio
Gepubliceerd door Veteranen TV & Radio in Nieuws · 29 maart 2021
Onze Marathon uitzending is alweer zo`n kleine 14 dagen voorbij en wat hadden we een druk weekend. Ondanks dat technisch niet alles verliep zoals wij zouden willen hebben wij wel enorm veel geleerd van dit weekend. Hiermee zijn we direct aan de slag gegaan na de Marathon waardoor we ook na de Marathon erg druk waren met alles in kaart brengen. Het probleem wat de oorzaak was kunnen we nu niet herstellen, maar we weten wel waar we de volgende keer op moeten letten.

Het blijft natuurlijk wel balen dat je na 65 dagen een geweldig weekend organiseert en door een verkeerd apparaat de verbinding niet stabiel is en het geluid conflicten veroorzaakt. Maar zoals ik zei hebben we ervan geleerd zodat we de volgende keer als we live gaan weten wat we moeten doen of hebben.
Iets opnemen monteren en publiceren is heel wat anders dan live omdat daar andere technische dingen bij komen kijken. Helemaal als je ook nog eens live wilt via stream en radio tegelijkertijd. En het gaat nog moeilijker worden als je dan ook nog onlineverbindingen tot stand moet brengen i.v.m. inbellen of videoverbinding.

Maar zoals gezegd is exact duidelijk waar het probleem lag en hoe wij dit in de toekomst kunnen voorkomen. Al moet ik er wel direct de opmerking bij maken dat dit wel een unieke situatie was om een weekend via Stream en Radio uit te zenden. Onze bedoeling is om Veteranen TV en Veteranen Radio echt van elkaar gescheiden te houden qua programmering.

Het blijft natuurlijk jammer dat wij niet iedereen konden laten inbellen die wij op ons lijstje hadden staan. Na de verbinding met IRAK besloten wij om die verbindingen maar te laten voor wat het was en te schrappen uit het programma. We wilde natuurlijk voorkomen dat er andere dingen ook fout zouden lopen. Hierdoor kon het gesprek met Majoor Vlieger en drager van de Willemsorde Roy de Ruiter niet doorgaan. We hadden ook een wethouder uit Wageningen die graag aan een gesprek wilde deelnemen over het Defilé en ook dat kon niet doorgaan.

Over dat inbellen wil ik nog wel wat ophelderen. M.u.v. de gesprekken rondom het Defilé in Wageningen zijn alle partijen weken voor de Marathon benaderd. Ook het Ministerie van Defensie, Het Nederlands Veteraneninstituut, Veteranenplatform en alle Vakbonden. Het Ministerie van Defensie kwam snel met een reactie en heeft ons geholpen met het delen van onze Marathon wat natuurlijk super is waardoor we net een beetje meer aandacht kregen. De Vakbonden en het Veteranenplatform hebben inhoudelijk helemaal niets laten weten en van zich laten horen. Het Nederlands Veteraneninstituut kwam erg laat met een reactie en vrij kort voordat wij van start gingen met het verzoek om dan maar een telefoon of videoverbinding tot stand te brengen met de Kolonel de Vos, niet eens met de nieuwe directeur de Generaal Hoefsloot.

Tijdens de eerste Veterans Late Night werd er aan tafel gesproken en wat kritiek geuit richting het Nederlands Veteraneninstituut. Tijdens deze uitzending is aangegeven dat het Veteraneninstituut bereid was om deel te nemen aan dat gesprek, maar door de technische problemen vanuit onze kant niet mogelijk was.
Wat men er ook van vindt het is gelopen zoals is verlopen en we kunnen daar niets meer aan veranderen. Jammer is wel dat men achteraf probeert om aan deze gebeurtenissen een draai te geven alsof wij bewust geen verbinding tot stand wilde brengen. Het tegendeel is waar en ik ga het ook omdraaien. Het Nederlands Veteraneninstituut had veel eerder kunnen anticiperen op ons verzoek en iemand kunnen laten aanschuiven.

Wij hadden immers een weekend vol waar ook verschillende Generaals en Generaals b.d. fysiek in de studio aanwezig waren en hun medewerking hebben gegeven. Dat er vanuit het Nederlands Veteraneninstituut niemand kon plannen dat ook de Generaal Hoefsloot of de Kolonel de Vos aanwezig zou kunnen zijn is natuurlijk ons niet aan te rekenen. Men is door ons op tijd op de hoogte gebracht. Maar dat is natuurlijk nog niet alles. In de afkondiging van deze Marathon heb ik persoonlijk wederom uitleg gegeven rondom de live verbinding en specifiek de opmerking gemaakt dat door technische problemen niet mogelijk was om de Kolonel de Vos te laten inbellen.

Tijdens deze afkondiging hebben is er zelfs gezegd dat wij graag over alles rondom Veteranen TV & Radio met het Nederlands Veteraneninstituut in gesprek willen. De kolonel de Vos heeft mijn nummer en vast alle andere nummers en contactgegevens.

Kennelijk was alles alleen maar voor de bühne om maar te kunnen laten zien hoe graag hij wilde meewerken, maar niets meer dan dat. Op het moment dat dit bericht geplaatst werd op onze site was het 29 maart 2021 en tot op de dag van vandaag is er geen enkele reactie gekomen.Veteranen Radio & Veteranen TV zijn handelsnamen van BM Forces BV
© 2021 - BM Forces BV. Alle rechten voorbehouden.
Terug naar de inhoud